Przyczepa gastronomiczna z pełnym wyposażeniem

Producenci przyczep gastronomicznych dbają, by ich produkty były zgodne z wymogami Sanepidu. Ponadto popularne food trucki, posiadają wyposażenie podstawowe i rozszerzone, bardziej bogate opcje. Wnętrze dostosowuje się fabrycznie, bądź na kolejnych etapach, do potrzeb konkretnego klienta i rodzaju prowadzonej działalności gastronomicznej.

Wyposażenie przyczep dla usług gastronomicznych

przyczepy gastronomiczne z wyposażeniemDo podstawowego wyposażenia przyczep gastronomicznych, należą praktyczne, pojemne szafki w zabudowie, lodówka i podłączenia elektryczne wraz z przedłużaczem. Istnieje możliwość podłączenia wody i wykonania kanalizacji. Woda może być podgrzewana. Dodatkowo znajdziemy w takiej przyczepie zlew, okap (wersja do pracy z małą lub dużą ilością tłuszczu), wentylator oraz kącik BHP. Dodatkowy blat otwierany na zewnątrz powiększa przestrzeń handlową, można na nim wystawić napoje i niektóre produkty i dodatki (serwetki, cukier). Ceny wyposażenia różnią się, choć nieznacznie, przy wyższym standardzie i pełnym wyposażeniu. Przyczepy przeznaczone do sprzedaży posiłków takich, jak pizza i innych, wymagających podgrzewania, wymagają podłączenia małego opiekacza i często przydatna jest kuchenka mikrofalowa. Niektóre elementy wyposażenia ruchomego, np. czajnik, można dokupić samemu. Przyczepy gastronomiczne z wyposażeniem posiadają dużą liczbę gniazdek i poręczny przedłużacz, który pozwala na podłączenie kolejnych urządzeń, w tym kasy fiskalnej czy terminala mobilnego.

Pełne wyposażenie przyczepy gastronomicznej przydaje się podczas przygotowywania potraw. Lodziarki i kawiarki nie wymagają tak dużej ilości szafek, jak auta z posiłkami. Dodatkowo pojemne wnętrze daje możliwość schowania niewielkich zestawów: stołów rozkładanych i krzeseł oraz w sezonie letnim – leżaków.